Inovacije za veći prinos 09.09.2016.

Potrudili smo se da Vam i ove godine obezbedimo kvalitetan program, kako edukativan tako i zabavan. Zajedno smo naučili nešto novo o važnosti dubine i ujednačenosti setve, o gustini setve, prednostima novih DEKALB HD hibrida i specifičnosti ogleda koje sprovodimo u Srbiji.

HD hibridi

Na prvom ogledu smo predstavili naše HD hibride. Oznaku HD mogu nositi samo najbolji hibridi iz DEKALB portfolija koji u stvarnim uslovima proizvodnje imaju minimum 5% veći potencijal prinosa od drugih DKC hibrida iz iste FAO grupe. Oznaka HD nije kao pehar u trajnom vlasništvu nego se hibirdi s tom oznakom moraju iz godine u godinu dokazivati na raznim lokacija pod stresnim uslovima. Odlike HD hibrida su izraženija tolerantnost na sušu, snažniji koren i stablo, veća sinhronizovanost vremena cvetanja i bolja aktivnost fotosinteze. Odlike HD, a i svih ostalih DKC hibirda, je tolerantnost na sušu, snažan koren i stablo, optimalna visina stabiljke s niskim položajem klipa, sinhronizirano vreme cvatanja i zrno duboko usađeno u tankoj šapuriki.

Pogledajte kakve su prinose ostvarili naši hibridi kukuruza u poređenju sa najboljom konkurencijom:

Top 12 hibrida

Na sledećoj stanici predstavljeni su DEKALB hibridi sa najprodavanijim hibirdima konkurencije iz istih FAO grupa u istim uslovima proizvodnje. Ukupno je u ogledu bilo 12 DEKALB hibrida i 10 hibrida konkurencije od FAO grupe 300 do 600.

Ceo događaj je upotpunila prijatna i zabavna atmosfera uz Suzanu Mančić kao voditelja programa i plesni studio "Impuls".

Očekujemo vas i naredne godine!


 

Ostale novosti i događaji
DEKALB katalog 2022 11.02.2022.